Lutografie na stilgeboorte of miskraam

Leren verdragen wat onverdraaglijk lijkt

Je rouwt als jullie kindje is te komen overlijden - ook als dat gebeurt in de buik of net uit de buik. De omgeving erkent niet altijd deze vorm van rouw en je kunt je daardoor nog meer alleen voelen. Soms is het moeilijk te geloven, maar wat je voelt blijft niet voor altijd. We hebben allemaal de mogelijkheid om verdriet te dragen en te verwerken, om stapje voor stapje uit het diepe dal te klimmen. Dat is moeilijk en zwaar. Rouwen is keihard werken. Werken aan een andere relatie met jouw overleden kindje en ook werken aan een nieuwe manier van omgaan met het leven. Zodat jouw overleden kindje ook een plek houdt in dit leven en hij/zij altijd onderdeel blijft van jouw gezin. Koesteren van wat was en tegelijkertijd het leven weer oppakken, zodat ook jij open kunt staan voor zonnestraaltjes, in welke vorm dan ook. Je gaat meer kracht voelen, meer plezier ervaren en langzaam maar zeker klim je uit het diepe zwarte gat, zodat ook jij van lijdend leven naar leven leiden kan gaan. Lutografie helpt daarbij.

Dit is hoe het werkt

Met Lutografie werk je online aan jouw persoonlijke rouwproces in een online programma. Je krijgt toegang tot 10 verschillende verliesthema's die het rouwproces volgen van verleden (jouw leven voor en rondom het overlijden), heden (jouw uitdagingen, emoties en omgeving) en uiteindelijk kijkend naar de toekomst, waarmee je weer rust krijgt in je hoofd en in je lijf.

Elk thema bestaat uit stappen waar je met creatieve oefeningen actief aan de slag gaat, ondersteund door kijktips, artikelen en meditaties. De beelden en teksten die je creëert met de oefeningen kan je aan het einde van Lutografie (laten) printen en binden tot jouw eigen Lutografie herinneringsboek.

Lutografie online hulp bij rouw verwerken na stilgeboorte of miskraam

Aanmelden en uitproberen

  • Rouw verwerken op jouw tempo, in je eigen tijd en in je eigen huis
  • Onbeperkte toegang tot meer dan 50 kijktips, artikelen, meditaties en oefeningen
  • Toegang tot een besloten groep van lotgenoten
  • Toegang tot een boekenlijst voor verdere ondersteuning

Ben je niet tevreden of is het toch niet wat voor jou? Geef dit dan in de eerste 14 dagen aan. Je krijgt jouw aankoopbedrag dan zonder vragen terug. Wil je liever met Lutografie aan de slag onder begeleiding van een therapeut? Zoek dan een hulpverlener bij jou in de buurt.

Twijfel je nog?

Wil je liever eerst meer informatie over hoe Lutografie werkt en hoe het jou kan helpen, meld je dan aan voor de eerstvolgende webinar.

Rouw- en verliespoli: Q&A over verlies en Lutografie
Rouwen op jouw manier: voorlichting over het proces van rouwen