Lutografie na kanker

De kracht van herinneren

Verder gaan nadat je behandelingen tegen (of voor) kanker zijn afgerond, valt niet mee. Je omgeving kan wellicht denken "zo, nu weer verder". Misschien denk je dat zelf ook! Je realiteit kan heel anders voor je voelen!
Rouwen doe je ook nadat je de diagnose kanker hebt gekregen. Misschien dat je pas als je behandelingen zijn afgerond, toekomt aan die rouw. Rouwen betekent ook het vinden van een nieuwe manier van omgaan met het leven. Lutografie helpt daarbij.

Deze module is ontwikkeld in samenwerking met het Ingeborg Douwes Centrum. Voor vragen of begeleiding kun je bij hen terecht.

Dit is hoe het werkt

Met Lutografie werk je online aan jouw persoonlijke rouwproces in een online programma, met opdrachten, meditaties, artikelen en lees- en filmtips. Je werkt op jouw eigen tempo en in jouw eigen tijd. Jouw herinneringen staan centraal. Zo kun je langzaam maar zeker jouw nieuwe levensverhaal vast gaan leggen. Precies op die momenten van de dag dat je ervoor kunt gaan zitten. Je krijgt weer rust in je hoofd en in je lijf.

Wat krijg je bij Lutografie

Je kunt een traject kiezen waar jij op dit moment aandacht aan wil besteden. je kunt ook alle vier de trajecten in één keer aanschaffen. Vervolgens kun je bij de eerste week beginnen, of de week, c.q. het thema kiezen dat op dat moment bij je past. Dit is afhankelijk van waar jij aandacht aan wilt geven. 

Traject 1: van chaos en paniek naar houvast

Na de diagnose kanker kom je in de bekende roller coaster. Als de behandelingen zijn afgerond kun je opeens je met lege handen voelen staan. Leren omgaan met de naweeën van je behandelingen (en diagnose) brengt chaos in je leven. Je hebt geen idee hoe je verder moet en waar je moet beginnen. In twaalf sessies help ik jou houvast te vinden in de chaos die is ontstaan waardoor je minder paniek zult ervaren en weer grip op je leven krijgt. Ik help je de confrontatie aan te gaan met wat er is gebeurd waardoor je het pijnlijke verlies niet meer hoeft weg te duwen. Je gaat aan de slag met de zoektocht naar hoe het was. Je gaat de verandering in je leven én in jezelf onderzoeken en je gaat ontdekken wie jij nu bent. In de chaos krijg je overzicht en vind je weer houvast. Alles leg je vast in je eigen rouwboek: (mooie) herinneringen bewaren omdat ze de kracht geven om door te gaan en minder mooie herinneringen verwerken zodát je door kunt gaan!

Traject 2: van overspoeld raken door emoties naar meer balans

De emoties kunnen je overvallen. Je durft niet meer te rekenen op stabiliteit in je gevoel. In twaalf sessies help ik je om te gaan met de gevoelens waardoor je beter kunt functioneren en weer op jezelf kunt vertrouwen. Ik ga je helpen grip te krijgen op je emoties en zonnestraaltjes toe te laten. Je gaat inzien dat je controle kunt hebben over de pijn die je voelt, zodat je ook weer gaat leren hoe jij kunt functioneren in jouw veranderde leven.

Traject 3: oud normaal naar nieuw normaal

Je hebt momentjes van plezier en bent bang te ‘vergeten’. Bijna ongemerkt zit je op de weg omhoog. Dit kan leiden tot gevoelens van angst dat de kanker terug kan komen.. In twaalf sessies help ik je te ontdekken wat voor jou werkt en hoe je vertrouwen kunt leren te  houden. Je gaat je gevoelens herkennen en bent steeds beter in staat daarmee om te gaan.  Je leert hoe je jouw verleden mee kunt nemen in de momentjes van plezier, zodat je vertrouwen kunt gaan voelen dat voor jou het leven doorgaat.

Traject 4: van angst om te verliezen naar opnieuw verbinden

Hoe meer jij je verbindt met het nieuwe leven, hoe minder er over de ziekte wordt gesproken. In twaalf sessies help ik je hoe jij jouw verleden mee kunt nemen in jouw (sociale) leven en hoe je weer kunt gaan verbinden met dat leven. Je gaat invulling geven aan jouw nieuwe leven en je leert te praten over de ziekte met de omgeving die dit soms moeilijk vindt. Je gaat je weer verbinden met het leven en je leert erop te vertrouwen dat je echt verder mag leven.

Elk traject bestaat uit 12 sessies. Je ontvangt: 

  • Een verwerkingsopdracht
  • Een meditatie
  • Een tip voor een film of interessant interview over rouw
  • Een artikel over rouw

Daarnaast krijg je toegang tot: 

  • Lotgenotencontact via de besloten 'Lutografen' facebook pagina
  • Online technische ondersteuning per mail of app 

Aanmelden en uitproberen

Klik op onderstaande knop om je aan te melden. Na de betaling kom je direct bij de leeromgeving om jouw account aan te maken en te starten.

Ben je niet tevreden of is het toch niet wat voor jou? Geef dit dan in de eerste 14 dagen aan. Je krijgt jouw aankoopbedrag dan zonder vragen terug.

Wil je liever met Lutografie aan de slag onder begeleiding van een therapeut? Neem dan contact op met het  Ingeborg Douwes Centrum

Menu