Leren verdragen wat onverdraaglijk lijkt

Online rouwverwerken op een tijd en plaats die jou het beste uitkomen. 

Jouw tempo, jouw tijd, jouw herinneringen staan centraal

Voor hulpverleners

In de begeleiding van jouw cliënten word je regelmatig geconfronteerd met rouw. Je merkt dat jouw cliënt tussen de sessies door vooral  aan het overleven is en weinig toekomt aan actief rouw verwerken. Dát gebeurt dan bij jou in de praktijk. Door Lutografie in te zetten bij jouw cliënt, blijft de client, ook tussen de sessies door, actief met het verwerken van het rouwproces.

Met Lutografie werkt  jouw cliënt online aan zijn eigen rouwproces onder begeleiding van opdrachten, meditaties, artikelen en lees- en filmtips. Jij beslist samen met jouw cliënt met welk traject het beste gestart kan worden. Tijdens de (online) face-to-face therapie kan verdieping worden gezocht of een vervolg worden gegeven aan de opdrachten.
Doordat jouw cliënt thuis aan de slag blijft kunnen in de therapie betere resultaten worden bereikt. Het therapeutisch proces wordt gecontinueerd tussen de sessies. Daarbij biedt Lutografie een bron aan informatie waarmee de rouwende zelf inzicht krijgt in zijn/haar rouwproces. Daardoor kan jij doen waar jij het beste in bent; het vragen en bevragen, aanmoedigen tot reflectie en sturing geven waar nodig.

Lees hier wat anderen zeggen over Lutografie.

Wat krijg je bij Lutografie

Op dit moment zijn er vijf modules: Lutografie bij overlijden, Lutografie na echtscheiding, Lutografie na stilgeboorte, Lutografie na kindverlies en Lutografie na levend verlies

Voor € 399,-- excl. 21% btw per jaar, krijg je onbeperkt toegang tot alle weken in alle modules van Lutografie en kun je deze onbeperkt inzetten bij al jouw cliënten. Klik hier voor de voorwaarden. 

Lutografie is opgebouwd langs verschillende rouwtheorieën en bestaat uit vier trajecten:

Traject 1: van chaos en paniek naar houvast en overzicht

Het verlies brengt chaos in je leven. Je hebt geen idee hoe je verder moet en waar je moet beginnen. In twaalf sessies help ik je houvast te vinden in de chaos die is ontstaan waardoor je minder paniek zult ervaren en weer grip op je leven krijgt. Ik help je de confrontatie aan te gaan met wat er is gebeurd waardoor je het pijnlijke verlies niet meer hoeft weg te duwen. Je gaat aan de slag met de zoektocht naar hoe het was. Je gaat de verandering in je leven én in jezelf onderzoeken en je gaat ontdekken wie jij nu bent. In de chaos krijg je overzicht en vind je weer houvast. Alles leg je vast in je eigen rouwboek: (mooie) herinneringen bewaren omdat ze de kracht geven om door te gaan en minder mooie herinneringen verwerken zodát je door kunt gaan!

Traject 2: van overspoeld raken door emoties naar meer balans

De emoties kunnen je overvallen. Je durft niet meer te rekenen op stabiliteit in je gevoel. In twaalf sessies help ik je om te gaan met de gevoelens waardoor je beter kunt functioneren en weer op jezelf kunt vertrouwen. Ik ga je helpen grip te krijgen op je emoties en zonnestraaltjes toe te laten. Je gaat inzien dat je controle kunt hebben over de pijn die je voelt, zodat je ook weer gaat leren hoe jij kunt functioneren in jouw veranderde leven.

Traject 3: van schuldgevoel naar opklimmen uit het dal

Je hebt momentjes van plezier en bent bang te ‘vergeten’. Bijna ongemerkt zit je op de weg omhoog. Dit kan leiden tot schuldgevoel. In twaalf sessies help ik je te ontdekken wat voor jou werkt en hoe je jouw verleden bij je kunt houden. Je gaat je gevoelens herkennen en bent steeds beter in staat daarmee om te gaan.  Je leert hoe je jouw verleden mee kunt nemen in de momentjes van plezier, zodat je je niet schuldig hoeft te voelen dat voor jou het leven toch doorgaat.

Traject 4: van angst om te verliezen naar opnieuw verbinden

Hoe meer jij je verbindt met het nieuwe leven, hoe minder er over  het verleden wordt gesproken. In twaalf sessies help ik je hoe jij het verleden mee kunt nemen in jouw (sociale) leven en hoe je verbonden blijft met dat verleden. Je leert hoe je nog steeds over het verleden kunt praten, hoe je omgaat met de omgeving die dit soms moeilijk vindt. Je gaat je weer verbinden met het leven en je leert erop te vertrouwen dat niet alles ‘zomaar’ stopt.

Als hulpverlener ontvang je:

 • Onbeperkt toegang tot de beschikbare modules
 • Toegang tot de boekenlijst met ruim 200 boeken over rouw
 • Eén maal per twee maanden deelname aan een expert webinar van een uur
 • Folders om mee te geven aan je clienten
 • Ondersteuning per whats app of telefoon
 • Een e-handboek over het gebruik van Lutografie bij rouw
 • De mogelijkheid het e-handboek aan te schaffen in papieren versie voor € 25,-- excl. 21% btw.

Als je start met jouw cliënten, dan beslis jij samen met jouw cliënt met welk traject het beste gestart kan worden of in welke week. 

Elk traject bestaat uit 12 sessies. In de week die jij opgeeft aan je cliënt ontvangt de cliënt:

 • Een rouwverwerkingsopdracht
 • Een meditatie
 • Een tip voor een film of interessant interview over rouw
 • Een artikel over rouw

Daarnaast krijgt de cliënt toegang tot: 

 • Lotgenotencontact via de besloten Lutografie facebook pagina
 • De boekenlijst met vele boeken over rouw
 • Elke dag een spreuk uit de rouwkalender in de mail (alleen bij rouw door overlijden)
 • Online technische ondersteuning per mail of app 

Welke hulpverleners werken er al met Lutografie?

Zoek Locatie

Radius: KM

Bekijk Jouw Routebeschrijving

Bekijk Afstand In

Gebruik mijn locatie naar de dichtstbijzijnde Service Provider te vinden in de buurt van me

Laden ...

Route

Menu

Wil jij weten hoe jij het online rouwverwerkingsprogramma Lutografie kunt inzetten bij jouw clienten? Meld je aan voor het gratis webinar via deze link.