Leren verdragen wat onverdraaglijk lijkt

Online rouwverwerken op een tijd en plaats die jou het beste uitkomen. 

Jouw tempo, jouw tijd, jouw herinneringen staan centraal

Hoe werkt Lutografie?

Je kunt een traject kiezen waar jij op dit moment aandacht aan wilt besteden. Je kunt ook direct alle trajecten in één keer aanschaffen. Vervolgens kun je bij week één beginnen, of de week, c.q. het thema kiezen dat op dat moment bij jou past. Dit is afhankelijk van waar jij aandacht aan wilt geven. 

Traject 1: van chaos en paniek naar houvast en overzicht

Het verlies brengt chaos in je leven. Je hebt geen idee hoe je verder moet en waar je moet beginnen. In twaalf sessies help ik jou houvast te vinden in de chaos die is ontstaan waardoor je minder paniek zult ervaren en weer grip op je leven krijgt. Ik help je de confrontatie aan te gaan met wat er is gebeurd waardoor je het pijnlijke verlies niet meer hoeft weg te duwen. Je gaat aan de slag met de zoektocht naar hoe het was. Je gaat de verandering in je leven én in jezelf onderzoeken en je gaat ontdekken wie jij nu bent. In de chaos krijg je overzicht en vind je weer houvast. Alles leg je vast op je eigen computer in je eigen rouwboek: (mooie) herinneringen bewaren omdat ze de kracht geven om door te gaan en minder mooie herinneringen verwerken zodát je door kunt gaan!

Traject 2: van overspoeld raken door emoties naar meer balans

De emoties kunnen je overvallen. Je durft niet meer te rekenen op stabiliteit in je gevoel. In twaalf sessies help ik je om te gaan met de gevoelens waardoor je beter kunt functioneren en weer op jezelf kunt vertrouwen. Ik ga je helpen grip te krijgen op je emoties en zonnestraaltjes toe te laten. Je gaat inzien dat je controle kunt hebben over de pijn die je voelt, zodat je ook weer gaat leren hoe jij kunt functioneren in jouw veranderde leven.

Traject 3: van schuldgevoel naar opklimmen uit het dal

Je hebt momentjes van plezier en bent bang te ‘vergeten’. Bijna ongemerkt zit je op de weg omhoog. Dit kan leiden tot schuldgevoel. In twaalf sessies help ik je te ontdekken wat voor jou werkt en hoe je verder kunt. Je gaat je gevoelens herkennen en bent steeds beter in staat daarmee om te gaan.  Je leert hoe je jouw verleden mee kunt nemen in de momentjes van plezier, zodat je je niet schuldig hoeft te voelen dat het leven voor jou toch doorgaat.

Traject 4: van angst om te verliezen naar opnieuw verbinden

Hoe meer jij je verbindt met het nieuwe leven, hoe minder er over het verleden wordt gesproken. In twaalf sessies help ik je hoe jij jouw verleden mee kunt nemen in jouw (sociale) leven en hoe je verbonden blijft met dat verleden. Je gaat invulling geven aan jouw nieuwe leven waarbij het verleden geïntegreerd is. Je leert hoe je nog steeds over jouw verleden kunt praten, hoe je omgaat met de omgeving die dit soms moeilijk vindt. Je gaat je weer verbinden met het leven en je leert erop te vertrouwen dat niet alles ‘zomaar’ ophoudt.

Elk traject bestaat uit 12 sessies. Je krijgt toegang tot:

  • Een rouwverwerkingsopdracht
  • Een meditatie
  • Een tip voor een film of interessant interview over rouw
  • Een artikel over rouw

Daarnaast krijg je toegang tot: 

  • Lotgenotencontact via de besloten Lutografie facebook pagina
  • De boekenlijst met vele boeken over rouw
  • Elke dag een spreuk uit de rouwkalender in je mail (bij Lutografie na overlijden)
  • Online technische ondersteuning per mail of app 

Je kunt altijd kiezen om naast Lutografie ook gesprekken samen met een hulpverlener te doen, ofwel online, ofwel in de praktijk van een hulpverlener..

Maak nú een account aan en start meteen! Is het niet wat je had verwacht? Dan heb je de eerste veertien dagen de mogelijkheid je account op te zeggen en krijg je je geld terug. We stellen geen vragen. 

Menu